Hoe kan ik mijn auto speakers beter laten klinken?

Hoe kan ik mijn auto speakers beter laten klinken?

In de wereld van car audio zijn er verschillende opties om je speakers beter te laten klinken. Aangezien jij op deze blog bent aanbelandt, heb jij vast interesse in hoe dit te realiseren. Lees vooral verder voor een passend advies van onze audio experts.

Tip 1. Externe versterker

Door het installeren van een externe versterker in de auto, verkrijg je extra vermogen, wat resulteert in een krachtiger geluid. Bovendien kun je ook het geluid nauwkeuriger afstemmen op je voorkeuren. 

Tip 2. Dempen

Een bijkomende suggestie is om de deuren te dempen. Dit is een betaalbare ingreep en het loont zeker de moeite. Door demping verdwijnen resonanties en kunnen de speakers indien gewenst krachtiger geluid leveren. Zonder demping neemt doorgaans de kans op bijgeluiden toe.

Tip 3. Gevoeligheid

Luidsprekers met een hogere gevoeligheid leveren betere prestaties bij relatief weinig vermogen dan luidsprekers met een lagere gevoeligheid. De gevoeligheid wordt gemeten in decibel (dB). Als je geen externe versterker gebruikt en de luidsprekers rechtstreeks op de radio aansluit, kies dan binnen je budget en ruimtebeperkingen voor luidsprekers met de hoogste gevoeligheid.

Tip 4. Weerstand

Een andere tip is om aandacht te besteden aan de weerstand, gemeten in Ohm. Hoe lager de weerstand, des te meer vermogen de luidsprekers zullen trekken uit de bron. Let echter op dat de weerstand niet te laag is om oververhitting en clipping te voorkomen. Sluit nooit een luidspreker rechtstreeks aan op de autoradio met een weerstand van minder dan 3 Ohm.

Indien je een versterker gebruikt, let dan op de weerstand waarvoor de versterker geschikt is. Baseer je keuze voor nieuwe luidsprekers op zowel de weerstand als het vermogen. Vervolgens is het een kwestie van installeren en genieten van je rit met die prachtige auto!

De beste car audio ervaring

Ben je een liefhebber van hoogwaardig geluid of zoek je simpelweg een upgrade voor je autoradio? Haxha Trading biedt een ongeëvenaarde car audio-ervaring. Vertrouw op ons voor hoogwaardige luidsprekers die de perfecte harmonie brengen in jouw autorit.

Bekijk ons assortiment


1