Het juiste geluid met luidsprekers

Je hebt je radio zorgvuldig uitgekozen of bent tevreden met de huidige installatie in je auto. Dit vormt inderdaad de basis voor je geluidsbeleving tijdens het rijden. Maar laten we eerlijk zijn, het optimaliseren van het geluid gaat verder dan alleen de radio. Het juiste geluid, de perfecte balans en de ultieme audio kwaliteit bereik je met hoogwaardige auto speakers.

Maar welk type speakers past eigenlijk het beste bij jouw wensen en behoeften? Bij het selecteren van de ideale speakers zijn er diverse cruciale aspecten om in overweging te nemen.

Bij het kiezen van speakers moet je op verschillende dingen letten. Let op de kracht, frequentiebereik, installatiegemak, duurzaamheid en compatibiliteit met jouw audio-installatie. Al deze factoren zijn belangrijk bij het maken van de juiste keuze.

Gelukkig biedt Haxha een uitgebreid assortiment aan speakers die aan al deze vereisten voldoen. Ben je op zoek naar sterke subwoofers voor diepe bas? Of zoek je juist heldere tweeters voor hoge tonen Misschien iets ertussenin?

Wij hebben de juiste speakers voor jou. Bovendien komen onze speakers in diverse vormen en maten, zodat ze naadloos passen in elke auto-interieur.

Bekijk al onze speakers

Hoe meer watt, hoe harder het geluid?

We kennen allemaal wel iemand die opschept over zijn nieuwe geluidsinstallatie. - Dit kan bijvoorbeeld de buurman of je beste vriend zijn.

Ik hoor vaak mensen zeggen dat hun nieuwe speakers heel hard gaan omdat ze 1500 watt hebben. Veel mensen denken dat meer watt automatisch betekent dat het geluid harder is. Maar zo eenvoudig is het helaas niet.

Een 1500 watt speaker is luider dan een 10 watt luidspreker. Sommigen denken dat het 150 keer luider is, maar dat klopt niet. Soms is een 1000 W speaker harder dan een 1200 W speaker. Het vermogen is één factor die het beïnvloedt.

Andere dingen zijn ook belangrijk voor het geluid. Bijvoorbeeld hoe goed de luidspreker werkt.

Ook de kwaliteit van de onderdelen is van belang. En hoe het is gebouwd speelt ook een rol. Al deze factoren bepalen uiteindelijk hoe hard en goed het geluid is.

Het is belangrijk om niet alleen naar het wattage te kijken. Dit geldt bij het kiezen van de juiste luidsprekers. Het is belangrijk om luidsprekers te kiezen die passen bij jouw behoeften.

Waar moet ik dan wel op letten

Om de maximale geluidssterkte van een luidspreker te begrijpen, moet je ook andere factoren overwegen.

GEVOELIGHEID IN DB

Decibel is een maat voor het geluidsniveau van een luidspreker. Decibel is een maat voor geluidsniveau. Het wordt gemeten bij een luidspreker. Het wordt uitgedrukt in dB.

Dit gebeurt op een afstand van één meter. Bij een vermogen van 1 watt. Dit aantal varieert meestal tussen de 84 en 92 dB. Meestal heeft een gevoelige luidspreker minder vermogen nodig om harder geluid te maken, volgens de algemene opvatting.

Let op: naast de term "gevoeligheid" wordt ook vaak het woord "rendement" gebruikt; dit verwijst naar hetzelfde principe, maar wordt iets anders uitgedrukt.

MAXIMALE GELUIDSDRUK (SPL)

Sound Pressure Level. Dit laat zien hoe hard de luidspreker kan gaan voordat hij kapot gaat.

PMPO

Peak maximum power output, hoogste vermogen dat kan worden geproduceerd. De term klinkt indrukwekkend, maar is meer theoretisch dan praktisch toepasbaar. Een luidspreker heeft een maximale geluidsdruk die het kan verdragen voordat het kapot gaat. De maximale geluidsdruk is slechts voor een korte tijd.

De luidspreker danst snel met geluidsfysica regels. De luidspreker vindt een balans tussen kracht en kwetsbaarheid. De balans is fragiel en duurt maar kort. Er is risico op schade als de balans verstoord wordt.

Simpel gezegd. Het zal kapot gaan als het te lang op de maximum power blijft. Niet uitproberen dus!

Speakers bekijken?

Na al die informatie, wil je vast wel eens kijken welke speakers we in ons assortiment hebben. Wacht niet verder en kilk op de knop hieronder!

Bekijk onze diverse assortiment

1